De Kleine Kaardebol
De Kaardebol
Harenbergerweg 1
7204 KZ Zutphen
 

Welkom op de website van de DE KLEINE KAARDEBOL NATUUR- EN MILIEUEDUCATIE te ZUTPHEN.

De Kleine Kaardebol NME is samengegaan met het IVN in Zutphen en gaat door als De Kleine Kaardebol Werkgroep Jeugd IVN.

 

* Op pad met Kikker!

Voor ouders met kinderen van 7 tot 12 jaar is er ‘Op pad met Kikker!’ Met een rugzakje vol onderzoekspullen, een schepnet en boekje met plattegrond onderzoeken de kinderen de natuur in de Heemtuin bij De Kaardebol. Waar kinderen o.a. op zoek gaan naar wonderlijke waterdiertjes, grillige bomen, watervogels en andere natuurverschijnselen.

 

* Natuurbelevingstocht in de Heemtuin

Ouders met kinderen van 5 tot 8 jaar kunnen tijdens een bijzondere natuurbelevingstocht in de Heemtuin met al hun zintuigen de natuur ontdekken. De kinderen krijgen toegang tot de tuin met hun unieke toegangsblaadje en gaan daar aan de slag met 8 opdrachten; ze zoeken o.a. de kleuren van de regenboog, lopen met hemelogen, ruiken kruidige geuren en maken met kleurklodders een prachtig schilderij.

 

* Waar: in de Heemtuin bij De Kaardebol, Harenbergweg 1 te Zutphen

Wanneer: van maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur, tijdsduur 2 uur
Kosten: € 5,00 per tas (geldt voor beide activiteiten)
Borg: € 10,00
Voor meer informatie, aanmelden en reserveren: tel: 06 - 125 297 69 of e-mail: dekleinekaardebol@gmail.com

 

AANBOD VOOR HET BASISONDERWIJS 2018-2019

… lees verder
 

STRUINEN LANGS DE IJSSEL

 De rivier de IJssel en Zutphen zijn al eeuwen lang met elkaar verbonden. Tijdens deze buitenles gaan de kinderen op ontdekkingstocht langs de oevers en in de uiterwaarden van de IJssel.


STRUINEN LANGS DE IJSSEL
Aanmelden kan vanaf half april:
Graag via de groene aanmeldknop onderaan het tekstvak!


De buitenles Struinen langs de IJssel is voor groep 3 t/m 6 en duurt van 9.00 tot 11.30 uur.

Start: Inham fietspad bij toegangshek naar de Amerikaanse windmolen, ter hoogte van de wijk De Waarden.
Begeleiding: medewerker De Kleine Kaardebol, leerkracht en hulp (groot) ouders. Eén begeleider per 5 kinderen
De maximale groepsgrootte is 30 leerlingen.
De kosten bedragen € 30,- per les.


INHOUD LES
De rivier de IJssel en Zutphen zijn al eeuwen lang met elkaar verbonden. Tijdens deze buitenles gaan de kinderen op ontdekkingstocht langs de oevers en in de uiterwaarden van de IJssel.
Er is een korte inleiding waarbij onder andere wordt gekeken naar de oorsprong van de rivier, haar functie en belang door de eeuwen heen en de maatregelen om wateroverlast vanwege de klimaatverandering te voorkomen. Daarna gaan de leerlingen in vier groepjes op onderzoek uit. Ze kijken naar de waterkwaliteit, vangen waterbeestjes, maken een waterwerk, testen de stroming, speuren naar vogels; beleven de natuur rondom de rivier in al haar facetten. Bij de les hoort een docentenhandleiding die u bij aanmelding krijgt toegestuurd.

Klik hier om je klas aan te melden voor Struinen langs de IJssel.
 

EXTRA AANBOD: (behorende bij les Struinen langs de IJssel)

* DVD De IJssel doet je wat! (gratis)
De rolprent geeft een indruk hoe de mensen op en om de IJssel leven en werken en wat de rivier voor invloed heeft op hun leven. De hoofdpersoon, Eva Steenhuizen, vaart met haar kano vanaf de Rijn naar Kampen en komt dan verschillende personen tegen. Zo ontmoet zij tegen het fraaie natuurdecor een binnenvaartschipper, een boer, een fotograaf, een beeldend kunstenaar, een muskusrattenvanger en een duiker en probeert erachter te komen wat hun band met de rivier is. 'Wanneer je de film gezien hebt, kun je je voorstellen dat velen de IJssel de mooiste rivier van Nederland noemen'

* STICHTING IJSSELHOEVEN: erfgoed-educatie
Voor groep 4 - 6: Leskist: Kijk uit! de IJssel. (€ 10,00 voor 2,5 week)

 

* LESKISTEN EN PERIODE0VERZICHT

De Kleine Kaardebol biedt 10 populaire leskisten aan, eventueel gecombineerd met een een gastles of excursie. De leskisten kunnen v.a. eind augustus gereserveerd worden. De huur voor een leskist bedraagt € 10,00 per periode. Zie voor de leskisten de pagina Aanbod leskisten

 

* GASTLESSEN GEKOPPELD AAN LESKISTEN:

Het overvolle programma van leerkrachten zorgt er soms voor dat er geen of te weinig tijd besteed kan worden aan een les rond het thema en materiaal van een leskist.
Daarom kan de educatief medewerker van De Kleine Kaardebol een boeiende interactieve (buiten)les of excursie verzorgen rond diverse leskisten. Voorbeelden daarvan zijn leskisten Wateronderzoek, Bodembeesten, Pieter de Pier, en Braakballen.
De kosten voor een gastles bedragen € 40,00 (incl. leskist)

Contact voor het bespreken van gastlessen, of andere Natuuractiviteiten: Jouck Iedema, tel. 06- 125 29 769 of per mail: dekleinekaardebol@gmail.com of via het contactformulier van de website dekleinekaardebol.nl.

 

Contact

Mijn contactgegevens:
E-mail: dekleinekaardebol@gmail.com
Mob. tel.: 06 - 125 29 769

U kunt mij op dinsdag bereiken op De Kaardebol op 06 - 125 29 769 of een bericht sturen via onderstaand formulier.

uw bericht naam email telefoon
verstuur
 
 

De Kleine Kaardebol NME gaat over in IVN - Werkgroep Jeugd De Kleine Kaardebol

©