De Kleine Kaardebol
De Kaardebol
Harenbergerweg 1
7204 KZ Zutphen
 

STRUINEN LANGS DE IJSSEL

De rivier de IJssel en Zutphen zijn al eeuwen lang met elkaar verbonden. Tijdens deze buitenles gaan de kinderen op ontdekkingstocht langs de oevers en in de uiterwaarden van de IJssel.

STRUINEN LANGS DE IJSSEL
Aanmelden kan vanaf half april:

De buitenles Struinen langs de IJssel is voor groep 3 t/m 6 en duurt van 9.00 tot 11.30 uur.

Start: Inham fietspad bij toegangshek naar de Amerikaanse windmolen, ter hoogte van de wijk De Waarden.
Begeleiding: medewerker De Kleine Kaardebol, leerkracht en hulp (groot) ouders. Eén begeleider per 5 kinderen
De maximale groepsgrootte is 30 leerlingen.
De kosten bedragen € 30,- per les.

INHOUD LES
De rivier de IJssel en Zutphen zijn al eeuwen lang met elkaar verbonden. Tijdens deze buitenles gaan de kinderen op ontdekkingstocht langs de oevers en in de uiterwaarden van de IJssel.
Er is een korte inleiding waarbij onder andere wordt gekeken naar de oorsprong van de rivier, haar functie, de ligging in het landschap en de gevolgen van klimaatverandering. Daarna gaan de leerlingen in vier groepjes op onderzoek uit. Ze kijken naar de samenhang tussen waterkwaliteit en soorten waterdiertjes die ze vangen in hun schepnet, maken een waterwerk, testen de stroming, speuren naar vogels; kortom, beleven de natuurwaarden van de IJssel in al haar facetten. Bij de les hoort een docentenhandleiding die u na de aanmelding krijgt toegestuurd.

Klik hier om je klas aan te melden voor Struinen langs de IJssel.
   

EXTRA AANBOD: (behorende bij les Struinen langs de IJssel)

* DVD De IJssel doet je wat! (gratis)
De rolprent geeft een indruk hoe de mensen op en om de IJssel leven en werken en wat de rivier voor invloed heeft op hun leven. De hoofdpersoon, Eva Steenhuizen, vaart met haar kano vanaf de Rijn naar Kampen en komt dan verschillende personen tegen. Zo ontmoet zij tegen het fraaie natuurdecor een binnenvaartschipper, een boer, een fotograaf, een beeldend kunstenaar, een muskusrattenvanger en een duiker en probeert erachter te komen wat hun band met de rivier is. 'Wanneer je de film gezien hebt, kun je je voorstellen dat velen de IJssel de mooiste rivier van Nederland noemen'

* STICHTING IJSSELHOEVEN: erfgoed-educatie
Voor groep 4 - 6: Leskist: Kijk uit! de IJssel. (€ 10,00 voor 2,5 week)

©