De Kleine Kaardebol
De Kaardebol
Harenbergerweg 1
7204 KZ Zutphen
 

Za 29 oktober 2022:
NACHT VAN DE NACHT op de GORSSELSE HEIDE (Gezinsactiviteit)

Wie 's avonds wel eens door een bos gelopen heeft, weet dat het donker daar nog echt donker is. Hou je van nachtelijke natuur en avontuur? Doe dan mee met de Nacht van de Nacht op de Gorsselse Heide. Geschikt voor kinderen van 5 tot 12 en hun (groot-) ouders.
Aanmelden is verplicht en kan tot 28/10 via het aanmeldformulier onderaan de pagina.

Tijdens deze avontuurlijke tocht door 't donkere bos en over de heide ontmoeten de kinderen en hun (groot-)ouders een verhalenverteller, tonen sterrenwachters met hun telescoop de kinderen de fascinerende wereld van de sterren en planeten van ons zonnestelsel, luisteren ze naar de belevenissen van een nachtdierenexpert en mogen ze zelf een vuurtje ontsteken. De groepjes kinderen en ouders (+/- 12 personen) worden bij hun tocht vergezeld door een natuurgids. De groepjes vertrekken om het kwartier.
Gezinnen met jongere kinderen worden ingedeeld bij de eerste groepen. Daarom wordt u bij de aanmelding gevraagd de leeftijd van uw kinderen te vermelden. Verdere informatie volgt bij aanmelding.

Tip: trek warme kleding en stevige waterdichte schoenen aan, het kan koud en modderig zijn; de zaklantaarn kun je thuislaten. De begeleiding zorgt voor gepaste verlichting, stormlampen zijn welkom! Honden mogen helaas niet mee.
In geval van regen: via deze website wordt bekend gemaakt of de activiteit al dan niet doorgaat.

Starttijd tussen 18.30 en 19.45 uur:
Startplaats en tijdstip van vertrek: wordt bekend gemaakt na aanmelding
Duur: 2 uur
Kosten: € 2,50 p.p. (graag gepast betalen!)
Informatie: tel. 06 125 29 769
Deze activiteit is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en honden kunnen helaas niet mee!

De Nacht van de Nacht wordt georganiseerd door IVN-Zutphen en de Marke Gorsselse Heide i.s.m. Sterrenwacht Phoenix te Lochem. Adelijne de Vries-Martin van Studio Veldmuis treedt op als de verhalenverteller.

 

De inschrijving start weer in september 2023

   

Nacht van de Nacht: Toelichting:

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties.
Verlichting is één van de meest dramatische veranderingen in ons milieu. In kassen, beveiligings-schijnwerpers in tuinen, het dichtverlichte wegennet, xenon-projecties op monumentengevels, witver… lees verder
©