De Kleine Kaardebol
De Kaardebol
Harenbergerweg 1
7204 KZ Zutphen
 

AANBOD LESKIST BRAAKBALLEN PLUIZEN EN/OF GASTLES INHEEMSE UILEN

Uilen spreken tot de verbeelding én ze zijn dichterbij dan je denkt, ook in Zutphen!

Dit jaar biedt De Kleine Kaardebol de leskist Braakballen pluizen aan; de leskist kan gecombineerd worden met een gastles over inheemse uilen en het bekijken van de film: 'Lotte en de Uilen':

Leskist met onderzoekspullen voor braakballen pluizen en informatie over Nederlandse uilen:
"Uilen slikken hun prooi met huid en haar door en spugen de onverteerbare delen uit in een soort bal: de braakbal. De kinderen gaan aan de slag met het uitpluizen van de uilenballen en nemen de botjes onder de loep. M.b.v. zoekkaarten herkennen ze kaakjes met kiesjes, ribbetjes, onder – en bovenbenen van spitsmuizen, woelmuizen, ware muizen.
Lukt het ze een heel muizenskeletje bij elkaar te puzzelen?"

Film ‘Lotte en de uilen’:
de bekende natuurfilmer Ruben Smit laat het 9-jarige Zutphense meisje Lotte van alles ontdekken over het leven van uilen in Zutphen en omgeving.
De film: 'Lotte en de Uilen' kan via onderstaande link bekeken worden.
zie: https://www.youtube.com/watch?v=oFbI5T2dFrE&t=4s

Contact voor het reserveren van de leskist en/of bespreken van een gastles: Jouck Iedema, tel. 06- 125 29 769 of per mail: dekleinekaardebol@gmail.com of via het contactformulier van de website dekleinekaardebol.nl.

 

De leskist BRAAKBALLEN is geschikt voor Groep 4, 5, 6, 7 en 8

De kinderen krijgen een spannende opdracht. Ze mogen deze ballen met behulp van pincetten uitpluizen. Ze nemen alles wat ze vinden letterlijk onder de loep , en bekijken hun vondsten; haartjes, veertjes en botjes tot in detail. Met behulp van zoekkaarten kunnen ze achterhalen welke dieren de uil heeft gegeten. Het materiaal is leverbaar afhankelijk van de voorraad braakballen.

 
©